Engineering en speciaal machinebouw

Engineering en speciaal machinebouw

Het kunnen leveren van maatwerk is de kracht van Cotron. Door de grote hoeveelheid kennis en ervaring die in het bedrijf is gebundeld, zal het zelden voorkomen dat voor praktische problemen van opdrachtgevers geen oplossingen kunnen worden gevonden. Hierbij gaat Cotron geen enkel project uit de weg. Het gehele traject kan met een gerust hart aan ons worden overgelaten van engineering tot en met in bedrijfstelling, inclusief automatische besturingen en eventuele koppelingen met bestaande productielijnen.

 

Complete afvullijn voor granulaten

Voor één van onze klanten heeft Cotron een complete afvullijn voor groot verpakkingen gerealiseerd.

 • opzetrollenbaan, opzetten van lege verpakkingen
 • bufferrollenbaan, bufferen van 10 verpakkingsunits
 • laadpositie
 • kettingbaan
 • hefrollenbaan
 • afvul/weegrollenbaan, hefrollenbaan met weegunit en stampunit
 • vulunit voor het afvullen van de verpakkingen
 • sealrollenbaan, sealen van de verpakkingen en opzetten van deksels op de verpakkingen
 • afvoerrollenbaan
 • buffer posities voor de volle verpakkingen, afneemrollenbaan, afpakpunt voor de volle verpakkingen

 

EeSM_afvullijn-granulaat

Tray Loading

Complete unit bestaand uit een invoer, was, vul en uitvoersectie.

 1. De toevoer opening wordt afgesloten middels een pneumatisch bediende schuifdeur. De trays worden om en om naast elkaar aangeboden. De tray wordt ingevoerd door een pusher van de lift. Zodra een tray een gedeelte is ingevoerd door de pusher, wordt deze middels een cilinder met een pneumatische meenemer verder in de wassectie ingevoerd.
 2. Het geheel bestaat uit een framewerk waarbij de tray zijdelings wordt gefixeerd tussen twee U-profielen. In dit deel wordt de ingevoerde tray middels een lineaire servo aandrijving naar het midden van de wassectie verplaatst. De tray wordt hier pneumatisch 180 graden geroteerd. Daarna worden aan de onderzijde de twee sproeiarmen in positie gebracht waar deze de tray schoon wassen. De tray wordt na het reinigen weer geroteerd naar de uitgangspositie. Als de tray terug gekanteld is wordt deze de vulpositie ingeschoven.
 3. De tray wordt gedurende een trilbeweging gevuld. Deze trilvuller draagt zorg voor een juiste gelijke product toevoer. De laagdikte word d.m.v. een fotocel met meetfunctie gecontroleerd. Als de tray gevuld is wordt deze verder getransporteerd richting de uitvoerlift. In de vulsectie bevindt zich eveneens een overzetunit die de tray naar de linker of naar de rechterzijde transporteert. Een luchtcilinder duwt de tray naar buiten in de bestaande uitvoerlift. Ook hier liggen de tray’s net als bij de invoerzijde, twee aan twee naast elkaar.
 4. In het frame zijn totaal 8 deuren geplaatst.